Projecten


Moeder-dochter project 2022

Wat is het geheim van een goede moeder-dochterrelatie?
De relatie tussen moeders en dochters is complex.
Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van dochters.

Aan 25 vrouwen heb ik een kleine vragenlijst voorgelegd. De resultaten gebruik ik als input voor een moeder-dochter project dat ik uitvoer in het kader van mijn opleiding Integratieve Therapie bij Groundwork.

Volwassen dochters hebben mixed feelings over de relatie met hun moeder. Dankbaar, blij en tegelijk ook verdrietig en weerstand voelen. Boos en schuldig. Een moeder hoort toch liefdevol en warm te zijn? De helft van de dochters ervaart dat niet zo. Erkenning en acceptatie krijgen van je moeder, dat kwam als grootste behoefte uit de enquête. En het geheim van een goede moeder-dochter relatie? Ook hier een duidelijke nummer 1: respect en gelijkwaardigheid. Dit zijn in het kort de eerste resultaten van mijn moeder-dochter project.

Wil jij de relatie met je moeder verbeteren? Los komen, vergeven of de confrontatie aangaan? Kom verder bij Hart voor herstel.